Нација Online

• Претрага

Последња 3 броја

  • 18 - 20

  • 15 - 17

  • 11 - 14

Naslovna 18-20
Naslovna 15-17
Naslovna 11-14
Mедији у Србији у првој деценији XXI века?
 
Rastko

NSPM

Svetigora

Vitezovi

Dragos Kalajic

Arktogeja

Zenit

Geopolitika

Geopolitika

Испод појаса
Сними ПДФШтампаПошаљи препоруку
НАЦИЈА Online, бр. 11-14, септембар-децембар 2006. - Испод појаса

 

ДА ЛИ ЈЕ СТАРИ КОНТИНЕТ КОНАЧНО ПОРАЖЕН ЗАПРАВО У СПАВАЋОЈ СОБИ?

Слом мушкости Европе


Парадоксално, чини се да је на Западу секс свуда, осим у спаваћој соби и у стварном животу, међу људима од крви и меса, где би, по логици ствари, требало да му буде искључиво место. Најновија истраживања у земљама ЕУ показују да преко једне трећине жена и скоро једна петина мушкараца, старости између 18 и 59 година, више не осећају ни најмању сексуалну жељу, нити праве било какве кораке у правцу остваривања сексуалних контаката са особама супротног пола. Прерано „одумирање чула” и „пацификација нагона” производе, осим негативних психолошких, и поражавајуће демографске последице по европске староседеоце. Рачунице кажу да се у Италији на сваких шест италијанских беба роди двадесет емигрантских. У Француској, Шпанији и Великој Британији ове бројке су у још већој несразмери

 

Пише: Марко Танасковић

Цео текст >
 
Сними ПДФШтампаПошаљи препоруку
НАЦИЈА Online, бр. 11-14, септембар-децембар 2006.

 

НОВА СРПСКА ГЕНИТАЛНОСТ: ДЕМОБИЛИЗАЦИЈА МУШКОСТИ КАО КЉУЧНИ УСЛОВ ЗА ИНТЕГРАЦИЈЕ

Баук фалуса хара Западом


„Долазеће доба матријархата не говори само о вредносном сутону већ и о перфидној форми дисциплиновања у постмодерном тоталитаризму. Не шаљу случајно планетарни кадровици на Србе своје домино-даме: оне имају далеко разорнији утицај на самопоштовање нације од свих бомби, санкција и уцена. Балванасте мушкараче у дубоком климактеријуму, витлајући бичем, покушавају да депресирају сваку форму отпора јер нас гађају у центар – пљуцкајући нам на мушкост”

 

Пише: Павле Цетински

Цео текст >
 
Сними ПДФШтампаПошаљи препоруку
НАЦИЈА Online, бр. 11-14, септембар-децембар 2006.

 

КУРЦИО МАЛАПАРТЕ

Црни ветар и путена ружа


Један од најбољих европских писаца у XX веку није само описао пораз Европе у своме времену, нарочито у Другом светском рату, него и суноврат који живи наше поколење Европљана, пола века касније. Он је веома добро схватио да су поремећаји на плану сексуалности само одраз духовних и моралних изневеравања, опомињући да у закључаној соби на тавану Европе одавно постоји, скривено на непогрешивом платну, стварно лице Доријана Греја.  Пред нама су одломци из потресног романа „Кожа”

 

Цео текст >
 


Nacija

Светлосна упоришта Драгоша Калајића

Број 18-20

Број 15-17

Број 11-14

Архива 2005-2006


Нација Online :ПочетнаАрхива 2005-2006Број 11 - 14 Испод појаса