Нација Online

• Претрага

Последња 3 броја

  • 18 - 20

  • 15 - 17

  • 11 - 14

Naslovna 18-20
Naslovna 15-17
Naslovna 11-14
Mедији у Србији у првој деценији XXI века?
 
Rastko

NSPM

Svetigora

Vitezovi

Dragos Kalajic

Arktogeja

Zenit

Geopolitika

Geopolitika

Сними ПДФШтампаПошаљи препоруку
Визија

 

НИКОЛА ТЕСЛА (1856-1943)

О језгру света

 

Или о Светлости, Лепоти и Самилости

 

 

Радим за будућност. Савременици ме неће разумети, али једнога дана превладаће научни закони природе чије сам тајне открио и све ће се изменити, док удариш дланом о длан. Све ће се променити. Наступиће нова ера човекове мудрости, чије ће главне одлике бити разумевање времена, откривање извора бескрајне енергије и обликовање материје по вољи научника. Људска свест помериће границе живота и биће могуће разговарати са душама умрлих одвојеним од тела.

Ова сазнања додатно ће померити наше схватање о разлици живота и смрти. Уверен сам да је цео космос обједињен, и у материјалном и у духовном смислу. Постоји у васиони неко језгро одакле ми добијамо сву снагу, сва надахнућа. Оно нас вечно привлачи, осећам његову моћ и вредности које оно емитује целој васиони и тиме је одржава у складу. Нисам продро у тајну тога језгра, али знам да постоји. Кад хоћу да му придам какав материјални атрибут, онда мислим да је то СВЕТЛОСТ. Кад покушам да га схватим духовно, онда је то ЛЕПОТА и САМИЛОСТ.

Онај који носи у себи ту веру осећа се снажним, рад му причињава радост, јер себе доживљава као један тон у општој хармонији. <

 

 

Објављено: субота, 30. април 2016, 19:03h

 

 
Nacija

Светлосна упоришта Драгоша Калајића

Број 18-20

Број 15-17

Број 11-14

Архива 2005-2006


Нација Online :ПочетнаВизија О језгру света